Start Tratamente - Izvoare
Imprimare Email

Tratament - Baile Herculane

BAZE DE TRATAMENT SI PROCEDURI TERAPEUTICE


Tratament in Baile-HerculaneStatiunea Herculane dispune de o moderna baza de tratament, avand instalatii adecvate pentru bai termale, buvete pentru cura interna, instalatii de fizioterapie (electro si hidroterapie), instalatii pentru aerosoli cu apa minerala, dotari pentru cultura fizica medicala si masaj etc. Fiecare stabiliment de bai este inzestrat cu instalatii pentru bai in cade sau in bazine. Acestea sunt construite din marmura rosie sau alba, din material plastic sau gresie antiacida. Unele au infruntat timpul si poarta pe ele patina vremii, altele sunt realizate in zilele noastre.Cateva dintre instalatiile balneare, prin valoarea lor arhitectonica si istorica, sunt declarate monumente de arhitectura balneara.

1. Baia Romană (s-a mai numit: Baia Hercule, Herculesbad, Latronum, Hotilor, Capciag, Baia lui Iorgovan, Baile de putere)

A fost construita in anul 1838, pe locul altei constructii de lemn din anul 1792.Avea la data ultimei constructii 16 cabine si 4 bazine din marmura rosie. Apa era racita si acumulata in 2 bazine. In sala de asteptare avea o fantana pentru cura interna. Pe fatada se gasea un „orologiu bătător”, asa cum era numit acum un veac. S-au mai pastrat din vechea constructie doar 4 cabine si 2 bazine. In bazinul sudic se poate admira statuia lui Hercule, sculptata direct in stanca, care se pastreaza de pe vremea romanilor.Tratament HerculaneCu ocazia restaurarii statiunii la 1724-1737, aici s-au gasit numeroase urme de folosire a acestui izvor de catre romani, precum o cada scobita in piatra in care se faceau bai partiale la cot si la genunchi, gropi sapate in stanca pentru bai generale, numeroase monede aruncate de cei care se inbaiau etc. Odata cu Baia Romana s-a construit langa ea si fantana numita Izvorul Tămăduirii sau Carol. Astazi aceasta fantana adaposteste izvoarele Hygeea si Hercule II, apa fiind indicata in cura interna.

2. Complexul Roman este o replica a renumitelor constructii pe care civilizatia romana le-a creat aici.

Dispune de baza proprie de tratament. Balneatia se face cu doua tipuri de apa: clorurosodică, calcică, tip Hercule I, si clorurosodică, calcică, sulfuroasă, tip Neptun I+IV. Baile se efectueaza in cele 8 cabine cu cazi din material plastic sau in bazine placate cu gresie antiacida. Dintre ele 5 contin apa sarata, iar 3 apa sulfuroasa. Un bazin cu apa sulfuroasa este utilizat pentru kinetoterapie. Hotelul mai este dotat cu o piscina pentru 100 de persoane si o sauna, iar pentru efectuarea procedurilor adjunvante, cu moderne instalatii de fizioterapie, cu un cabinet de acupunctura si terase pentru aero si helioterapie.

3. Baia Apollo (Baia comună, Baia de şindrilă, Ludovic, Ludwigsbad, Ileana, Crisan) se afla in fata capelei catolice si este una din primele bai construite in statiune. Aici s-au descoperit termele romanilor si templul lui Hercule. Apa era adusa la aceste terme nu numai de la izvorul propriu, ci si de la izvorul Despicatura, de langa hotelul Roman, unde se vad si azi urmele apeductului. Numeroase antichitati romane s-au gasit aici in perioada 1724-1737.

 

Vremea


Warning: Creating default object from empty value in /www/htdocs/w009aada/joomla-sbh/modules/mod_random_image/helper.php on line 85
cerna-tal.jpg